Tynaarlo kiest bewust voor maatwerk door Alserda.

De gemeente Tynaarlo wilde haar eigenheid terugzien op haar website. Daarom koos de gemeente voor maatwerk.

Identiteit vertaald naar de site.

Elke gemeente kent haar eigen karakter en haar eigen cultuur. Dat kenmerkt haar en onderscheidt haar van de rest.

De gemeente Tynaarlo wil dat die identiteit ook tot uiting komt op de website. Maatwerk is daarvoor de oplossing. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het lang niet altijd.

In het kort

  • Gemeentelijke website op maat
  • Veilig open source Drupal systeem
  • Voldoet aan webrichtlijnen

Een standaardoplossing blijft standaard.

Veel Nederlandse gemeenten maken gebruik van gestandaardiseerde websites in Drupal.

Maar alleen al op basis van de gewenste look & feel liep de gemeente Tynaarlo vast in de beperkingen van deze oplossing. Er werd meer gevraagd. En daarbij kwam gemeente Tynaarlo al snel uit bij Alserda.

Het beste.
Van twee werelden.

Alserda bouwt de website van gemeente Tynaarlo ook in Drupal. Maar dan met maatwerk. Dat biedt de mogelijkheid om knoppen aan te passen en te verplaatsen, de opbouw en het uiterlijk van pagina’s te veranderen en de invoer van content gemakkelijker te maken.

Zo kan de website worden afgestemd op de behoeften van de inwoners en de beheerders van de site. Zonder dat er ingeleverd wordt op veiligheid, snelheid en toegankelijkheid. En ook nog eens: binnen de aanbestedingsgrens. Alserda levert dus het beste van twee werelden.

Juist door maatwerk komt de eigenheid van de gemeente tot uiting.

Details doen er toe.
Altijd.

Maar dan wel aangepast op de wensen van de inwoners. Omdat de gemeente input van de inwoners serieus wil nemen.

Dat geldt ook voor de manier waarop contentpagina’s zijn opgemaakt en ingericht. Zo kan de gebruiker op elke contentpagina feedback geven op de getoonde informatie.

Verder heeft Alserda de website voorzien van een uitgebreide zoekfunctie. Daarmee wordt alle informatie eenvoudig ontsloten.

Juist in deze aanpassingen komt de eigenheid van de gemeente naar voren. Deze details doen er toe. Altijd.

Een website werkt voor de organisatie.
Niet andersom.

Maar ook aan de achterkant van de website is door Alserda maatwerk geleverd. Het CMS is afgestemd op de manier waarop de gemeente Tynaarlo het beheer heeft georganiseerd.

Zo is de manier waarop content kan worden toegevoegd, gewijzigd of verwijderd afgestemd met de beheerders en zodanig ingericht dat iedereen er mee uit de voeten kan. Want een website werkt voor de organisatie. En niet andersom.

“Fijn om bij zo’n traject een professional te hebben die naast je blijft staan.”

Berend Kupers

Vakmanager bestuursondersteuning bij de gemeente Tynaarlo

“Wil je een robuust systeem dat jaren meegaat, dan is Drupal the way to go.” Martijn Snapper Head of front-end development bij Alserda