Ideale techniek voor de beste gebruikerservaring.

Wij gebruiken React.js voor het bouwen van dynamische webpagina’s. Dat is steeds belangrijker voor een goede gebruikerservaring. React biedt daarvoor het ideale gereedschap.

2013 Als open source beschikbaar
56.162 Ontwikkelaars
134.302 Modules
10.418.340 React applicaties

Herbruikbare componenten.

React.js biedt de mogelijkheid om componenten te bouwen voor specifieke taken op de website. React zorgt er vervolgens voor dat alleen de componenten die daadwerkelijk worden gebruikt op de pagina worden ververst. Dat maakt applicaties een stuk sneller.

In 2011 startte Meta met de ontwikkeling van React. De aanleiding vormde het beheersbaar houden van de code van de grote applicaties Facebook en Instagram. Twee jaar later werd de code vrijgegeven en is het een open source project geworden waardoor iedereen er gebruik van kan maken en kan bijdragen aan de ontwikkeling..

Met React is het makkelijk om herbruikbare componenten te maken die elders op de website kunnen worden toegepast. Een formulier of een popup hoeft bijvoorbeeld maar een keer te worden gemaakt en kan daarna op diverse plaatsen in de applicatie worden gebruikt. React biedt hiervoor een heldere structuur.

Met React.js kunnen we snelle dynamische applicaties ontwikkelen om zo onze eindgebruikers een optimale ervaring te bieden

Peter Alserda

Senior developer bij Alserda

Populair bij grote platformen.

React is in korte tijd door veel grote platformen omarmd en heeft snel aan populariteit gewonnen. Daarmee worden er ook meer en meer React packages ontwikkeld en aangeboden waardoor het gebruik toeneemt.

In steeds meer websites wordt React dan ook toegepast. Het gaat vaak om grote sites met veel informatie en interactie die is afgestemd op de specifieke gebruiker. Onder meer Netflix, Dropbox, Über, Airbnb en Salesforce maken van React gebruik. Maar ook in kleinere websites krijgt het steeds vaker een plek.

Focus op gebruikersinterface.

React richt zich, in tegenstelling tot vergelijkbare technieken als Vue en Angular, volledig op de interactie en gebruikersinterface. In die focus ligt volgens ons de kracht.

Een betere gebruikerservaring

Door het toepassen van componenten gebouwd met React worden webpagina’s dynamischer. Voor bijvoorbeeld status updates en meldingen hoeven webpagina’s niet ververst te worden.. Dat zorgt voor een betere gebruikerservaring.

Goed schaalbaar

Met React zijn webapplicaties goed schaalbaar. Met de vele componenten en plugins die door de community zijn ontwikkeld, kunnen applicaties snel worden uitgebreid.

Componenten zijn eindeloos te herbruiken

Componenten binnen React zijn herbruikbaar en kunnen daardoor eenvoudig overal in de webapplicatie opnieuw worden toegepast. Hierdoor hoeft er minder code te worden geschreven.

Real time overzichten zonder onderbrekingen

In React is het goed mogelijk om real time overzichten te ontwikkelen van bedrijfsprocessen zonder dat een webpagina ververst hoeft te worden. Dat maakt het gebruik aantrekkelijk voor specifieke bedrijfssoftware.

Flexibel toe te passen

Omdat React zich volledig richt op de interactie en gebruikersinterface kan het worden toegepast in applicaties met diverse technieken. Daardoor is React heel flexibel toe te passen.

Kennis van React.

Er zijn geen certificaten te behalen voor React die de vaardigheden en kennis van ontwikkelaars aantonen. De praktijk is dan ook de belangrijkste leerschool. De programmeurs van Alserda die applicaties ontwikkelen met React hebben ruime kennis en ervaring met React. Door veel zelfstudie te doen en elkaars code te beoordelen blijven ze zich ontwikkelen. Zo kunnen we applicaties leveren met de hoogste kwaliteit.

“Met Alserda werken we aan een stabiele en goed werkende verbinding tussen onze klanten en ons product.” Louis Zantema Mede-oprichter en directeur wetenschap & product bij Reducept