Wij zijn Alserda.

Wij geloven dat slimme digitalisering een organisatie beter laat presteren. Wij doen dat door innovatieve en intuïtieve software te ontwikkelen.

Specialist in fabrieksdigitalisering.

We bestaan sinds 2009 en inmiddels werken we met bijna 50 programmeurs voor tientallen klanten. We hebben ons ontwikkeld tot landelijk specialist fabrieksdigitalisering, zijn uitgegroeid tot de grootste leverancier van Drupal websites van Noord-Nederland en zijn sterk geworden in het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties.

45+ programmeurs
10+ jaar ervaring
15+ technieken
2 kantoren

“Bij Alserda werk ik samen met een club mensen met hart voor de zaak. We gaan voor elkaar door het vuur en zetten samen de schouders eronder.”

Kornel Wiersma

Product manager bij Alserda

Alserda in de kern.

Als je met ons werkt, zal je ons in alle calls, vergaderingen, opleveringen en gesprekken herkennen aan een aantal specifieke kenmerken.

Rechtdoorzee

We werken in onze projecten nauw samen met de klant, maar praten hem niet naar de mond. Dat levert het beste resultaat op.

Nieuwsgierig

We werken met programmeurs die zich blijven ontwikkelen. Elke dag. Omdat techniek ook nooit stilstaat. We zoeken dingen uit, testen nieuwe technieken en passen die toe.

Korte lijnen

We hebben een platte organisatie. Dat maakt direct contact met de programmeur mogelijk. Zo kunnen we snel schakelen, verkorten we de ontwikkeltijd en houden we de kosten in de hand.

Vakmanschap

We beheersen de meeste programmeertalen, technieken en vormen van automatisering. Daardoor is de vraag van de klant altijd leidend voor de oplossing.

Accuraat

We schrijven schone code. Dat is code die goed leesbaar is en alleen de noodzakelijke functies bevat. Maar het is vooral code zonder fouten.

Kwaliteit zit in onze DNA.

Wij staan voor de kwaliteit van de software die we ontwikkelen. Maar ook in de manier waarop we werken streven we naar de hoogste kwaliteit. Daarom hebben we certificaten behaald op het gebied van informatiebeveiliging en kwaliteitsmanagement.

‘Wij streven naar het leveren van hoogwaardige producten en diensten waarbij informatiebeveiliging hoog in het vaandel staat. Onze ISO-certificering bevestigt dat we voldoen aan internationale richtlijnen en dat onze bedrijfsvoering goed op orde is.’

Kornel Wiersma

Security Officer

Techniek zien we als middel.

Wij zien techniek als een middel om de beste oplossing te ontwikkelen. Daarom beheersen we een heel aantal programmeertalen en werken met diverse frameworks. Maar we hebben wel onze voorkeuren.

Zo zijn we gek op Drupal als het om het ontwikkelen van websites gaat. Voor webapplicaties gebruiken we graag Laravel. En als het om een gebruiksvriendelijke interface gaat, passen we het liefst React toe.

Maar voor ons is dat geen must. We schakelen net zo makkelijk over naar Symfony als dat tot een beter resultaat leidt. Of maken gebruik van .NET als dat beter aansluit bij de bestaande infrastructuur. Dat maakt ons flexibel en wendbaar. Want we laten graag zoveel mogelijk organisaties profiteren van onze expertise.